8 Kasım 2015 Pazar

İlişki sırasında ön sevişmede bilinmesi gerekilenler

En lezzetli yemekler yavaşça ve özenerek yenilenlerdir. Yatak odanızda da bir fast food canavarı gibi aceleci davranıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz...Kama Sutra kurallarına göre erkek; ilişkiye geçmek için kesinlikle aceleci davranmamalı. Önce eğlenceli bir konu hakkında konuşmalı, hatta bir iki kadeh hafif bir içki içmeliler. Hatta akabinde birlikte şarkı söylemeli ya da dans etmeliler. Sıcaklık yükselmeye başlamalı... Modern zamanlarda; hızlı yaşıyoruz. Şimdilerde birbirimize dokunmanın ne kadar eğlenceli olduğunu unutmuş durumdayız, İngiltere in en çok satan kitaplarından biri olan The Great Lover Playbookun yazarı Lou Paget; "Ön sevişmeye yeterli zaman ayrılmıyor" diyor ve ekliyor, "Seks artık fast food yemek gibi oldu. Bir an önce sonuca ulaşmak istiyoruz."
Aslında yemek hazırlanırken ağzınıza attığınız o küçük parçanın tadı her zaman ana yemeğinkinden güzel olur. "Uzun zamandır eşimin ben mutfakta çorbayı karıştırırken arkamdan gelip ellerini belime doladığı anları düşünüyorum. Beni tepeden tırnağa öper, sonra gömleğimi çıkarırdı. Doğal olarak finali yatak odamızda yapardık ama mutfaktaki başlangıç, seksi o her zamanki soyun ve seviş rutininden kurtarırdı" diyor 42 yaşındaki Dilek.

Jinekolog Dr. Ayşe öz ise "iyi bir ön sevişme, hoş bir seksi tam bir fenomene dönüştürebilir" diyor ve ekliyor; " Kanınız daha hızlı akmaya başlar ve vücudunuz hassaslaşır. Kolunuza hafifçe dokunması bile sizi tahrik edebilir." Hiç şüphesiz, kadınların yüzde 80i ön sevişmeyi ne kadar uzun tutarlarsa orgazmı da o oranda garantilediklerini söylüyor. Aşağıdaki ön sevişme raporunu okuyun; şaşırtıcı buluşlar, uzman tavsiyeleri ve kendinizle ilgili keşifler sizi daha ciddi bir aşka götürecek...

Ön sevişmenin ideal süresi nedir?

10-20 dakika

Kadın ve erkek üzerinde; ön sevişmenin ne kadar sürmesi gerektiğiyle ilgili bir araştırma yapıldı. 26 yaşındaki Jale; "ön sevişme sırasında kafamdaki tüm düşünceleri en aza indirgeyebiliyorum. Onun hemen işini bitirmek istediğini düşünmek ya da öyle hissetmek istemiyorum" diyor. Peki ya erkeklere göre?

- 30 yaşındaki Mehmet; "Bazen üç dakika içinde her şeyi bitirmek istiyorum" diye itiraf ediyor ve ekliyor; "Ama sonra birbirimizin vücuduna ne kadar uzun süre odaklanırsak o kadar güzel bir seks yaşadığımızı ayırt ediyorum. En az 15 dakikamı ön sevişmeye ayırmam gerektiğini biliyorum. Bir kadını mutlu etmek bir tür ego tatmini aynı zamanda." Belki de sırf bu yüzden erkeklerin yüzde 30u ön sevişmenin yarım saat uğraşmaya değdiğini düşünüyor. Üzgünüz ama bu yüzde 30luk kesimin telefon numaralarını size veremeyeceğiz!

- "Bazı kadınlar sekste aradıklarını bulamadıkları için ön sevişmenin çok daha uzun sürmesini isteyebiliyorlar" diyor The Best Youll Ever Have kitabının yazarlarından Shannon Mullen ve ekliyor; "Miktar için değil, kalite için çabalıyorlar olsa gerek!" 35 yaşındaki Selin ise "Manzaralı yoldan gitmek her zaman kısa yoldan gitmekten daha eğlencelidir. Ancak bazı geceler kısa yolları da tercih edebilirsiniz" diyor.


Kadınların en hoşuna giden ön sevişme taktikleri

Evet; kadınlar ne tarz bir ön sevişmeyle çılgına dönerler? Yüzde 31i boyunlarının ve omuzlarının öpülmesinden çok hoşlanıyorlar. Bunu yüzde 19 ile oral seks, yüzde 11 ile mastürbasyon takip ediyor. "Bir kadının kulak memesiyle omuzlarının arası tam anlamıyla bir tahrik bölgesidir" diyor The Great Lover Playbook kitabının yazarı Lou Paget ve ekliyor; "Sinir uçlarının yoğunluğundan dolayı, bu bölge oldukça hassastır.

Hiç kimsenin kaygılarının dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyin. 28 yaşındaki Ceren; "Eşim kalçalarıma dokunduğu zaman utanıyorum" diyor ama köprücük kemiğine dokunduğu anda inanılmaz bir zevk alıyormuş.

Biz kadınlar; bize tapılmasından hoşlanıyoruz. Tek sorun erkeklerin ilişkiye girme isteği. Shannon Mullen ise "Erkekler hemen genital bölgeye yoğunlaşıyor. Çünkü vücudumuzda dokunmayı en sevdikleri nokta orası. Partnerleri için de durumun aynı olduğunu sanıyorlar" diyor.

Erkekler belki de yetiştirilişlerinden dolayı kadınlar kadar hassas bir vücuda sahip değiller diye düşünüyor, Newyork Center of Human Sexuality Başkanı Marian Dunn. "Erkek çocuklarıyla top oynayıp güreşirken, kız çocuklarını kucağımıza alır okşarız. Dolayısıyla erkekler yetişkin oldukları zaman, seks sırasında en hassas bölgelerine dokunulmasını isterler, başka şeylerin de hoşlarına gidebileceğini hiç düşünmezler" diye de ekliyor.

31 yaşındaki Can ise kendi teorisini açıklıyor; "Erkekler keşfe çıkmaktan hoşlanırlar. Aşağıdaki bermuda üçgenini merak ederler. Bizi belin üst kısmında tutmanın tek yolu ne biliyor musunuz? Eteğinizi yukarı çelmek


Erkekleri en çok baştan çıkaran oral seks yapmak yaptırmak

Erkeklerin en favori ön sevişme aktivitelerini listelediklerine asla inanmazsınız... Aslında inanmalısınız çünkü tamamıyla sizin düşündüğünüz gibi... 25 yaşındaki Ali diğer hemcinsleri gibi; "Sevişirken kız arkadaşımın aşağılara inmesine bayılıyorum. Doğum günü hediyesi almak gibi bir şey bu benim için" diyor. Erkekler partnerlerinin bu işin tamamıyla içinde olmalarından hoşlanıyorlar.

"Aldıkları haz sadece fiziksel değil" diyor The Complete Idiots Guide To Amazing Sex kitabının yazarı Sari Locker ve ekliyor, "Erkekler kadın vücudunun tüm bölgelerinin kız arkadaşları tarafından kabul edilmesi fikrinden hoşlanırlar." Ayrıca en fazla tedirgin olduğunuz konu olan seksi erken bitirme konusunda içinizi rahat tutabilirsiniz. Erkeklerin yüzde 78i cinsel birleşme sırasında ara verilmesini o kadar da fazla önemsemiyor.

Henüz erkeklerin oral seksten hoşlandıktan başlığının altındayken şunu da belirtmeden geçemeyeceğiz; erkeklerin yüzde 23ü kendilerine oral seks yapılması kadar oral seks yapmaktan da hoşlanıyor. Buna ek olarak, daha fazla sayıda erkek en favori ön sevişme aktivitesini partnerine oral seks yapmak olarak tanımlıyor. 32 yaşındaki Raif; "Sadece tek bir bölgeye yoğunlaşmak çok güzel. Hamleler çok daha yavaş ve dolayısıyla tahrik edici oluyor. Bir anda dünyadaki her şeyi unutuveriyorsunuz" diyor.

Ankete katılan kadınlar erkekler kadar şevkli değiller bu konuda. Sadece yüzde 5i kendilerine oral seks yapılmasından hoşlanıyor. Ankete katılan kadınlardan biri; "Bazı erkekler yatakta öylece yatıyorlar. O yatarken siz aşağıda onu tahrik etmek için uğraşıp duruyorsunuz. O ise o anda sanki olayın bir parçası değilmiş gibi davranıyor" diyor.

Lou Paget; "Çiftler pozisyon değiştirmeyi denemeliler. Böylece erkek olaya daha fazla dahil olabilir. Ayakta olmayı ya da oturmayı deneyin. Onu omzunuza elini koyması konusunda cesaretlendirin. Bir erkek karşısındaki kadına ne kadar fazla bakar, ona ne kadar dokunursa sekse o kadar dahil olur" diye tavsiyede bulunuyor.

Erkekler yönlendirilmek istiyorlar!

Evet; ankete katılan erkeklerin yüzde 55i kadınların daha fazla ön sevişme direktifi vermesinden hoşlanıyor. "Detaylar çok önemlidir" diyor 34 yaşındaki Deniz ve ekliyor, "Hiçbir erkek, ne kadar olgun olup olmadığı önemli değil, garip bir şekilde kadının ne istediğini biliyor." Ankete katılan erkek ve kadınların çoğu konuşmak yerine jest yapmayı tercih ediyorlar. "Anlatmak yerine göstermek her zaman en etkin taktiktir" diyor Shannon Mullen ve ekliyor; " Bazen erkeklerin bazı şeyleri sizden duymaya ihtiyaçları vardır. Eğer, Bu çok iyi hissettiriyor veya Ah evet gibi şeyler söylerseniz, birazcık sola demeniz gerektiğinde bu onda bir şok etkisi yaratmayacaktır." 34 yaşındaki Mine için her şey sessiz olmaya bağlı. "Fısıltılar duyguyu daha canlı tutuyor ve hiçbir zaman hor görülmüyor" diyor.

Ön sevişmede nelerden vazgeçilebilir?

Seksi canlandırma fikri gerçek hayatta pek de uygulanamıyor. Ankete katılanlara; Hangi Ön sevişme aktivitesini hayatınızdan çıkarabilirsiniz? diye sorulduğunda nerdeyse erkeklerin yarısı ve kadınların yüzde 31inin cevabı birlikte porno film izlemek oluyor. Bir sonraki vazgeçilebilir aktivite ise argo konuşmak... Ayrıca bazı temel aktiviteleri de küçümsememek lazım. Erkekleri en fazla heyecanlandıran ilk üç aktiviteden biri de partnerinin soyunuşunu izlemek. Ayrıca her iki cinsiyet de iyi bir öpüşmeyle heyecanlanıyorlar.

Sadece küçük sürprizler ekleyin yeter! Lou Pagete göre; yatakta yer değiştirmek, koltukta başlamak veya sol eliniz yerine sağ elinizi kullanmak ön sevişmeyi daha güzel kılıyor çünkü kendinizi acemi hissediyorsunuz. Acemi hissettiğinizde ise olaylar daha eğlenceli oluyor.


ERKEKLERİN İLK BEŞİ

1. Oral seks yapılması...
2. Oral seks yapmak...
3. Partnerini soyunurken izlemek...
4. Boynunu ve omuzlarını öpmek...
5. Dudaktan öpmek...


KADINLARIN İLK BEŞİ

1. Boyun ve omuz öpülmesi...
2. Dudaktan öpmek...
3. Belden aşağısının okşanması...
4. Göğüslerinin ellenmesi...
5. Oral seks yapılması...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.